Kannanotto Pakilan nuorisotalon säilyttämiseksi

12.5.2015

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pakilan yhdistys ry:

Pakilan nuorisotalon sulkeminen merkitsisi alueen lapsiperhetoiminnalle korvaamatonta tappiota

MLL Pakilan yhdistys toimii aktiivisesti Pakilan alueen lapsiperheiden hyväksi. Yhdistyksemme toiminnan kivijalkana on jo vuosikymmeniä ollut Pakilan nuorisotalo. Siellä yli 20 vuotta pyörineet muskarit ja 15 vuotta toiminut perhekahvila ovat olleet monelle se paras paikka tutustua alueen muihin perheisiin ja saada vertaistukea omaan vanhemmuutensa. Lapset taas ovat tapaamisissa luoneet ystävyyssuhteita, jotka ovat kestäneet aikuisiän kynnykselle. Tällä toiminnallamme olemme pystyneet toteuttamaan loistavasti MLL:n arvojen toteutumista arjessa: Lapsen ja lapsuuden arvostus, yhteisvastuu, inhimillisyys ja yhdenvertaisuus.

Tällä hetkellä MLL:n toiminnan kautta Pakilan nuorisotalolla käy kuukaudessa yhteensä n. 1000 aikuista ja lasta. Muskariryhmiä pyöritetään vauvaikäisistä lähtien kouluikään asti ja nämä ryhmät ovat vuodesta toiseen täynnä. Olemme tällä hetkellä suunnittelemassa syksylle lisää ryhmiä yhä kasvavan kiinnostuksen vuoksi. Alueelle muuttaa koko ajan lisää lapsiperheitä ja siksikin kysyntä kasvaa.

Perhekahvilassa käy viikoittain kymmeniä äitiä ja isiä pienten kanssa. Viikon kohokohta on tavata runsas joukko samassa elämäntilanteessa olevia ja jutella arjen ongelmista oman lapsen touhutessa muiden lasten kanssa MLL:n kylämummun vahtivan silmän alla.

Pakilan nuorisotalon lopettaminen merkitsisi kaiken edellä olevan toiminnan lopettamista. Alueella ei ole mitään vastaavaa tilaa, johon voisimme toimintamme siirtää. Vaihtoehtoisia tiloja on välillä etsiskelty, mutta lopputulos on se, että missään tällaisia ei vain yksinkertaisesti ole. Nuorisotalo on uniikki, viehättävä, erittäin toimiva ja sijainniltaan loistava tila toimintaamme ajatellen. Moni vanhempi saapuu paikalle kävellen rattaiden kanssa, joten toiminnan siirtoa jonnekin kauemmas emme voi suunnitella.

Pakilan nuorisotalosta on tullut monelle alueen perheelle kiintopiste ja meidän toiminnastamme siellä elintärkeää kiireisen lapsiarjen keskelle. Nuorisotalon lopettaminen olisi meille katastrofi; se on perusedellytys, että pystymme toimimaan alueen lapsiperheiden hyväksi jatkossakin.

Nuorisotalon jatkamisen puolesta

MLL Pakilan hallitus

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin ja valtakunnallinen kansalaisjärjestö. MLL:n päätehtävä on edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. MLL on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. MLL:a on 87 951 jäsentä ja 557 paikallisyhdistystä ympäri Suomea (2014). MLL:n paikallisyhdistykset tarjoavat kaikenikäisille mahdollisuuden osallistua toimintaan yhdessä lasten, nuorten ja lapsiperheiden kanssa.