Hyvä Joulumieli -keräys on käynnistynyt

26.11.2016

Hyvä Joulumieli -keräyksellä hankitaan vähävaraisille lapsiperheille ruokalahjakortteja, joilla he voivat ostaa ruokaa joulupöytään.

Hyvä Joulumieli -keräys on vuosittainen keräys kotimaan vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi. Keräyksen järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti yhdessä Ylen Aamu-tv:n, Yle Radio Suomen ja Radio Vegan kanssa.

Keräystavoite 2,1 miljoonaa euroa

Vuosi 2016 on Hyvä Joulumieli -keräyksen 20. juhlavuosi. Keräys alkaa perjantaina 25.11.2016 ja jatkuu aina jouluaattoon asti. Tämän vuoden keräystavoite on 2 100 000 euroa, jonka avulla jaetaan 70 euron arvoisia lahjakortteja 30 000 perheelle.

Vuosien varrella keräyksellä on tuettu jo lähes 200 000 perhettä.

Lahjakortti auttaa haastavassa tilanteessa olevia lapsiperheitä

Hyvä Joulumieli -lahjakortit jaetaan Suomessa asuville vähävaraisille lapsiperheille, joilla on vaikea tilanne esimerkiksi työttömyyden, sairauden, ylivelkaantumisen, perheen pienituloisuuden tai jonkin kriisitilanteen vuoksi.

Hyvä Joulumieli -lahjakorttia ei voi hakea. Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin paikallisyhdistykset ja -osastot etsivät apua tarvitsevat perheet yhteistyössä paikallisen neuvolan, sosiaalitoimiston tai seurakunnan kanssa.

Lahjakortilla ruokaa joulupöytään

Lahjakortti on tarkoitettu yksinomaan ruokatarvikkeisiin. Vuonna 2016 lahjakortilla voi ostaa ruokatarvikkeita kaikista S-ryhmän ruokakaupoista, Lidl-myymälöistä sekä K-ruokakaupoista.

Lue lisää: http://hyvajoulumieli.fi/.