Pelasta perhekahvila, tule vapaaehtoiseksi!

8.8.2018

MLL/Matti Matikainen
MLL/Matti Matikainen

MLL Pakilan perhekahviloita Maunulassa ja Pakilassa pyörittävät vapaaehtoiset, mutta nyt remmiin tarvittaisiin uusia innokkaita apulaisia!

Mikä on perhekahvila?

Perhekahviloihin ovat kaikki perheet tervetulleita ja siellä tutustut alueen muihin, samassa elämäntilanteessa oleviin vanhempiin – ja lapset saavat leikkiseuraa. Perhekahvilassa jutellaan ja kahvitellaan, leikitään lasten kanssa tai kuullaan asiantuntija-alustuksia, hyvin rentoa yhdessäoloa siis. Toimina suunnitellaan yhdessä juuri teitä kiinnostavaksi, ja toimintaa tukee MLL Pakilan lisäksi myös MLL:n Uudenmaan piiri sekä valtakunnallinen järjestö.

MLL Pakilan vapaaehtoiset pyörittävät perhekahviloita aamupäivisin maanantaisin Maunula-talossa (alk.3.9.) ja keskiviikkoisin Pakilan nuorisotalolla (alk. 5.9.).

Voinko auttaa?

Perhekahviloiden selkärankana ovat vapaaehtoisesti toimintaa pyörittävät henkilöt. He ovat siis ihan tavallisia äitejä ja isejä, jotka avaavat ovet ja laittava paikat kuntoon lähtiessä. He saavat palkaksi iloisen mielen ja tarvittaessa koulutusta sekä tukea toiminnalle, rahallista korvausta tästä ei valitettavasti saa. Tosin kahvilan kävijöiden, niin isompien kuin pienempienkin, naurut ja hymyt ovat jo aika mukava osoitus siitä, että tekojasi arvostetaan.

Käytännössä tehtävä pitää sisällään kaupassa asioinnin, ovien avaamisen, tarjoilun esille laiton, kahvin keittämisen, jälkien siivouksen ja ovien sulkemisen. Käytännössä kuitenkin apukäsiä on varmasti paikalla useampia, joten kaikesta ei tarvitse itse suoriutua. Parhaiten perhekahvila pyörii siten, että vapaaehtoisia toimijoita olisi useampia, jolloin kullekin jää tehtäväksi vain pieniä juttuja – joista koostuu iso ja ihana yhteinen kokemus. Toki jokainen kävijäkin voi auttaa perhekahvilassa jokaisella kerralla korjaamalla jälkensä ja auttamalla muuten – pienikin apu merkitsee paljon!

Jos kiinnostuit auttamaan, niin laita sähköpostia perhekahvilat@gmail.com tai ota yhteyttä yksityisviestillä Facebookissa!

 

Pelasta perhekahvilat ja tule mukaan toimintaan, vaikka sitten kaverin kanssa!